Kinderyoga & Massage

Hooggevoelig? Autisme? Hyperactiviteit? (Actuele rooster)

Kinderen die veel prikkels ervaren, o.a. gevoelig zijn voor geluid, angstig zijn, teruggetrokken gedrag vertonen, boosheid of frustratie tonen, noemt men hoog gevoelige kinderen. Ouders/verzorgers kunnen zich hierdoor machteloos voelen, want er bestaat geen medicijn om hen te helpen om te gaan met deze hoog gevoeligheid. Soms geeft een diagnose dan uitkomst voor het machteloze gevoel van de ouder. Je kunt immers met de aangereikte tools je kind beter leren begrijpen en hen de ruimte bieden om te mogen zijn wie ze zijn. De omgeving kan onderschatten welke druk er op de schouders van de ouders/verzorgers liggen. Bij praktijk YogiHeart krijgt het kind de vrijheid om te zijn wie hij is, te ontdekken wie hij is en te versterken wie hij is. Het kind leert de weg naar zelfvertrouwen kennen met behulp van yoga oefeningen, creativiteit en de hartfocus methode.

Iedere week is er een nieuwe les, een nieuw thema. De lessen worden voorbereid naar de dynamiek van de groep en het individu. Zowel iedere groep als ieder kind is anders, zo ook worden de lessen hier op tussentijds aangepast. Toch zijn er vaste onderdelen in het lesprogramma die in creatieve spelvorm terug komen:

  • Ademhalingsoefeningen
  • Yogahoudingen / Asana’s
  • Hartfocus technieken
  • Massage oefeningen
  • Meditatie
  • Zingen
  • Dansen

De lessen hebben een opbouw naar uiteindelijk totale ontspanning.

Wat moet ik aan?

Draag makkelijk zittende kleding, waarbij je de oefeningen fijn kunt uitvoeren. Neem een handdoek mee die je op het matje kunt leggen. Verder wordt er vanuit de praktijk gezorgd voor een dekentje, yogamat en kussentje.

StilteIMG_1156

Gun jezelf en je medeyogi’s rust en ontspanning tijdens de les, zorg daarom dat je telefoon uit staat. Ook is het belangrijk dat je 10 min van te voren aanwezig bent, zodat je nooit de les kunt verstoren en jijzelf niet een stuk ontspanning mist.

Heppie Kindermassage

De Heppie Kindermassage is zeer veelzijdig en kan daarom ten alle tijden worden toegepast. Het is niet één specifieke techniek, het is een combinatie van diverse massagetechnieken en aromatherapie.  

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden o.a. gemakkelijker oogcontact kunnen maken en weerbaarder worden. Waarschijnlijk zal na enige tijd aanraking makkelijker verdragen worden. Soms zal het kind zelf om een massage vragen door bijvoorbeeld een flesje massage olie aan te geven of de handen van degene die de massage geeft op het lichaam te leggen. De kinderen kunnen ook aanhankelijker gedrag vertonen. De prikkel gevoeligheid van een kind kan verminderen en angst en stresssituaties kunnen beter gehanteerd worden. Het effect zal worden vergroot zodra de massage minimaal 2 keer per week gegeven wordt. 

Een massage over de kleding heen, indien mogelijk op de blote huid, diepe druk technieken op de grote spiergroepen en gewrichten en massage van de handen en voeten, dit zijn massagetechnieken die bij een Heppie Kindermassage gebruikt kunnen worden. Eventueel kunnen warmwaterkussens gebruikt worden om de massage op uit te voeren en geeft een geborgen en veilig gevoel.  

Hopelijk kan de Heppie massage een middel zijn om kinderen met o.a. ASS, ADHD, hooggevoeligheid en Syndroom van Down te helpen om op een ontspannen wijze de wereld tegemoet te treden. www.heppiemassage.com

Verena vd V. (4 jaar) verteld over haar Heppie massage ervaring:

Mama, wil jij die berenstappen nog eens bij mij doen, ik vind het zoooo lekker 😍
Ik vind het zo lief, dat ik zelf mocht kiezen met welke geur ik gemasseerd wilde worden.
Wat een heerlijk gezonde verwennerij.
’s Avonds bij het naar bed gaan verteld ze alles in geuren en kleuren. Geweldig als je je dochter zo ziet genieten en nagenieten. Mama, mag ik snel weer naar die lieve mevrouw met die lekker ruikende uil.
Wat een liefdevolle aandacht vanuit het hart’

Sofia (11 jaar) en Matteo (7 jaar ) uit Antwerpen vertellen over hun Heppie massage ervaring:

‘Ik vond de massage heel goed en ik vond ook dat jij heel lief was! Ik hoop dat mama nog eens met ons naar jou komt’

‘Ik vond dat jij heel goed mijn voeten masseerde en ik vond het heel leuk. Jij bent ook heel lief.’

Stijn (8 jaar) uit Roosendaal, fam. Starken:

‘Mijn zoontje is altijd onrustig en heeft weinig rust in zijn lichaam. Bij de eerste behandeling was hij bijzonder rustig. Hij genoot er echt van en sliep die nacht ook rustig door. Wat voor ons heel bijzonder is. De tweede keer viel hij zelfs in slaap. De rust die zijn lijfje dan even heeft is super om te zien. Hij vraagt zelfs wanneer hij weer mag. Voor ons is het een hele bijzondere ervaring. Ik zou het zeker ook andere aanbevelen om uit te proberen.’

 

 

Ouder-Kindyoga

1x per maand kun je samen met andere ouders en kinderen de Ouder-Kindyogales volgen. Zie het rooster voor actuele data en tijden. Deze vindt altijd in het weekend plaats. Geniet samen met je kind, kleinkind, neef of nicht van een avontuurlijke yogales! Verbind, ontdek, geniet en maak vooral heel veel plezier! Even alle aandacht voor elkaar.

Opgeven via info@yogiheart.nl