Kinderyoga

Kinderyoga is een yogavorm voor kinderen van (ongeveer) 6 t/m 9 jaar.

Yogiheart kiest er niet voor om de reguliere Kinderyoga aan te bieden, maar verweeft de lessen met kennis en ervaring uit de Therapeutische Kinderyoga, Holistische Kinder- en Tieneryoga, Hartfocus methode en de Heppie Kindermassage. De oefeningen en technieken die worden aangereikt werken 24u lang door. Zo kan je merken dat je kind o.a. beter slaapt na de les, en betere keuzes kan maken.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die de technieken van de Hartfocus methode en Yoga toepassen in contact blijven met het hart, beter kunnen omgaan met keuzes, veranderingen en stress. Zij zullen positiviteit uitstralen en aantrekken. Ook heeft het een gunstig effect op de concentratie, zelfvertrouwen en de communicatie.

Basisopbouw les:

  • Ademhalingsoefeningen
  • Yogahoudingen, in duo vorm of alleen
  • Dansen / Zingen
  • Creatief kwartiertje
  • Massage oefeningen
  • Ontspanning

De lessen hebben een opbouw naar uiteindelijk totale ontspanning.

DEZE GROEP ZIT VOL! (WACHTLIJST)

YogiHeart is na 9 fantastische, leerzame, ontzettend dierbare en leuke jaren gestopt! Met het gezin trekken wij vanaf voorjaar 2024 door Europa. Wil je ons volgen? 

Moet je kind lenig zijn?

Dit is een veel gehoorde vraag en het antwoord is kort: NEE, dat je kind lenig wordt van yoga kan wel. Dit komt omdat de yoga oefeningen met de ademsteun uit worden gevoerd. Je leert bewuster je lijf te bewegen en spanningen op te sporen om deze vervolgens met je adem makkelijker van je af te laten glijden. Hierdoor voelt je lijf soepeler en sterker.