Over
YogiHeart is na 9 fantastische, leerzame, ontzettend dierbare en leuke jaren gestopt! Met het gezin trekken wij vanaf het voorjaar van 2024 door Europa. Wil je ons volgen? Klik dan hier!
 

Mijn naam is Saskia de Bot, mama van 2 prachtige kinderen en eigenaresse van praktijk YogiHeart, wonend samen met mijn man en hond in het Brabantse Roosendaal. Daarnaast typeer ik mezelf als een blij ei, intens genieter van de natuur en een positieveling.  

In 2004 is mijn spiritueel bewustzijn gegroeid en zich verder gaan ontwikkelen. In mijn beroep als pedagoog, sinds 2006, heb ik mogen ervaren wat een pure energie een kind heeft. De wijsheid waarmee een kind op aarde komt reikt zoveel verder dan wat wij als volwassenen op het eerste oog zien. Ik heb met hooggevoelige kinderen mogen werken en kinderen met een bijzondere diagnose als ADHD en het Autisme Spectrum Stoornis.

Zo simpel als een kind het leven ziet, zoveel waardevolle wijsheden zitten verborgen in de woorden van het kind. Ik zie de gevoeligheid van een kind dan ook als een krachtige wijsheid.

Regelmatig laat ik mij trainen in onderwerpen die helpend zijn om de eigen kracht van het kind naar boven te halen. Daarom schoolde ik me ook bij in het maatschappelijk werk, opleidingen voor kinderyogadocent- en therapeut, Heartfulkids & Hartfocus bij Arterre Opleidingen, Pedagogisch Coach en Heppie Kindermassage van Helen Lodder, energetische therapie, baby yoga en zelfs de sjamanistische leer.

Met reeds een koffer vol van kennis trok ik jaren geleden naar Nepal om daar kansarme kinderen les te geven. Daar kwam ik in de Himalaya in aanraking met de pure vorm van yoga zoals ik dit nog nooit had ervaren; liefde, stilte, reinigen, uren mediteren, sober leven en eten.

Na deze enorme ervaring en kennis rijker bleef er maar één gedachte over: kinderen leren om in hun kracht te staan.

Dit leidde toen ook naar mijn eigen praktijk in kinderyoga, massage en coaching.

Ik werk graag samen met gepassioneerde therapeuten en coaches om met onze gedeelde visie zoveel mogelijk kinderen te laten stralen.

Voel je welkom in mijn praktijk en laten we samen op zoek gaan naar jouw hartenkracht!

Namasté

Saskia

PARELS blog Roosendaal:

Bij kinderyoga moet je niet denken aan muisstil zitten en mediteren. Sterker nog: yoga is leuk, uitdagend én effectief! Wij spraken Saskia de Bot van YogiHeart over de voordelen van kinderyoga en hoe yoga kinderen kan helpen in het dagelijkse leven.

Samenwerkingspartners